woensdag 27 april 2016

W staat voor Webcam.
Ik ben al oud. Echt waar. In mijn tijd… (als je zo begint, nou dan ben je dus ècht oud, geloof me!) mocht ik de telefoon die we thuis hadden niet gebruiken om vrienden/vriendinnen te bellen. 
Dat was veeeeeel te duur. Uren bellen met familie aan de andere kant van Nederland, door moederlief, dat was uiteraard géén probleem. Maar laat ik geen oude koeien uit de sloot halen.
Om bijvoorbeeld mijn meisje destijds te zien, moest ik werkelijk naar haar toe. GSM’s bestonden nog niet. Dan kon het dus gebeuren dat ik, eenmaal aangekomen bij haar ouderlijk huis, of voor een dichte deur stond, of dat er wel werd open gedaan maar dat zij niet thuis was.
Maar de techniek is sindsdien verder ontwikkeld. Nu hoef je de deur niet uit, anno 2016, om te weten -en te kunnen zien- of een vriend/vriendin thuis is. Sterker nog, zelfs al ben je wel de deur uit, dan nòg kun je dat zien als je wilt. Ik heb de video camera zien ontwikkelen, maar dat zo’n dingetje IN je telefoon past, dat had ik destijds nooit kunnen bevroeden. De jongelui van tegenwoordig hebben het maar makkelijk met zo’n webcam in PC, laptop, notebook, tablet, telefoon of weet ik veel wat voor gadget. Verdorie, ik word echt oud! J

Bedankt voor het lezen/reageren, hopelijk tot morgen.

5 opmerkingen:

 1. Ik weet niet of het allemaal wel zo'n vooruitgang is ... O jee, nu klinkt wel heel erg oud hè?! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zeggen niet voor niets wel eens: niet iedere verandering is een verbetering! :-)

   Verwijderen
 2. Soms mis ik het schrijven en ontvangen van een doodgewone brief nog steeds, hoor. De moderne techniek heeft echter zeker ook voordelen voor oma's, zoals ik, die niet zo dicht bij haar kleinkind(eren) wonen. Over oud gesproken...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is toch echt andere tijden nu he... en prachtig dat wij eigenlijk in onze levens een hoop ontwikkelingen hebben gezien :)

  BeantwoordenVerwijderen