maandag 25 april 2016

U staat voor Ultiem.
Wat een heerlijk woord is dat: ultiem. Erg gaat niks boven Groningen, zegt men wel eens, maar ik houd het op: erg gaat niks boven ultiem. Ultiem is ultiem, klaar. Net als dat er geen allerlaatste is.
Er is iets, of iemand, het laatste. Dat je allerlaatste bent voegt niets toe. Denk maar aan dat raadseltje over een hardloper; Op welke plaats loop je als je de laatste renner voorbij gerend bent?
Antwoord komt zo. J
Ultiem is het hoogst haalbare, het beste van het beste. Het crème de la crème. Vrijen betekent voor mij de ultieme liefdesbetuiging. Liefdevol vrijen. Beiden zijn naakt. Als je naakt bent, valt er niets meer te verbergen. Ultieme kwetsbaarheid dus. Als je je partner dan nog met alle liefde die je in je hebt aan kunt kijken en je met eenzelfde liefde aangekeken wordt, dan zit het helemaal snor tussen jullie beiden. Hogere verwachtingen kun je niet hebben. Zelfs als de vrijpartij niet seksueel tevredenstellend is, dan nòg is er wat mij betreft sprake van een ultieme situatie. Want als je echt veel van elkaar houdt dan vrij je met elkaar. Dat is wat anders dan neuken. Neuken is lust. Vrijen is liefde. Neuken is klaarkomen. Vrijen is houden van. Vrijen en wèl klaarkomen, blijft ultiem en wordt geen allerultiemst of zo.
Oh ja, die allerlaatste renner. Het is onmogelijk de laatste renner in een wedstrijd te passeren. 
Hooguit kun je de voorlaatste inhalen. Daarvoor moet je zelf de laatste renner zijn. Jezelf inhalen is onmogelijk.

Bedankt voor het lezen/reageren, hopelijk tot morgen.

1 opmerking: