vrijdag 15 april 2016

M staat voor Maagd.
Het had niet veel gescheeld of ik was maagd geweest. Mijn hele leven lang. Mijn ouders zijn op 27 november getrouwd, lang geleden. Ik verdenk hen ervan op 27 november 1959 het passeren van hun zoveelste trouwdag tussen de lakens gecelebreerd te hebben. Tel daar 40 weken zwangerschap bij op en je komt uit in week 35 van 1960. De week van 29 augustus tot en met 4 september. Há! Na 23 augustus ben je dus maagd. Ik was een vroege vogel en sloeg al alarm op de ochtend van de 21e augustus. Net nog ‘lekker’ leeuw. Een allitererende zin zowaar.
Het andere maagd-zijn heb ik nog wel een poosje volgehouden. Tot mijn echtgenote ‘ergens in 1981’ (of was het zelfs pas in 1982??) haar maagdelijkheid aan mij verloor en ik de mijne aan haar. Tsja, en als je dan eenmaal maagd af bent, op meerdere vlakken, dan word je dat ook niet meer hè? Niet dat ik er mee zit hoor. Heus niet. Al vraag ik mij soms wel eens af hoe het zou zijn om maagd te zijn. Nu rest de vraag: welke maagd bedoelt hij? :p

Bedankt voor het lezen/reageren, hopelijk tot morgen.

4 opmerkingen:

 1. In het ergste geval zou je dan een maagdelijke maagd zijn. Beetje dubbelop, maar wel allitererend :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Monica Roos beantwoordt vandaag je vraag, hoe het is om maagd te zijn...en (zeg ik als ervaringsdeskundige), dat is eigenlijk niet zo verkeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grinnik! We zitten regelmatig op één lijn qua onderwerpen ThisLexy ;-)! Om eerlijk te zijn, ik ben toch wel blij dat ik in dat ene opzicht geen maagd meer ben. Anders zou ik heel wat minder inspiratie hebben voor mijn blogje :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een hoop maagden bij elkaar ;)
  Leuke blog!

  BeantwoordenVerwijderen